Pentru credincioși nu vine “sfârșitul lumii”, ci vine Hristos Împăratul lumii

Am primit un cuvânt de încurajare pe email:

Doamne ajuta,

Cred ca in aceste clipe de incercare a rabdarii tuturor, nu este atat de potrivit sa ii facem lui Dumnezeu o lista de cereri a caror asteptare ar putea spori tensiunea, ci mai degraba s-ar cuveni sa-i multumim pt tot ce ne-a dat in viata, dar indeosebi pt viață, si asa macar ca vamesul, ca fiul risipitor, ca desfranata, sau ca si talharul sa scapam din ghearele intunecatului veac care-l trecem, si din osanda multor pacate, pofte si dezmierdari care acum vin si ne apasa cerandu-si “drepturile” pe care noi le-am cedat in trecut, si ca sa nu ne intunece prea mult grija zilei de maine – grija lui “ce vom manca, sau cu ce ne vom imbraca” – caci stim ca Mantuitorul a apreciat multumirea adusa de cel unul din cei 10 leprosi, si alabastrul cu mir al femeii tamaduite, si groapa de mormant daruita de Iosif cel din Arimatea, precum si lauda talharului rastignit de-a dreapta Lui. Toti acestia prin gesturi mici facute catre Dumnezeu dar cu dragoste si credinta sincera si-au scris numele in cartea vietii si faptele lor ne-au ramas ca pilda spre mantuire.
“Fericiti cei ce rabda pana la sfarsit”, zice Mantuitorul, si ce anume sa rabdam…? Crucea pacatelor noastre, a izbavirii de osanda, caci aceeasi incercare nu vine peste toti la fel, nu o traiesc toti la fel, ci unii se intristeaza, altii se ingrozesc, altii se infurie, altii cartesc, altii… se bucura pt ca vad in vremurile grele un prilej de stralucire a credintei lor, vad ca Dumnezeu nu i-a uitat lasandu-i absorbiti in valurile secularizatii, si striga impreuna cu Profetul David : “Veselitune-am pt zilele in care ne-ai smerit pre noi, pentru anii in care am vazut rele” (Psalmul 89).
Pentru credinciosi nu vine “sfarsitul lumii”, ci vine Hristos Împăratul lumii, ca sa innoiasca lumea intru nestricaciune, desfatare si fericire vesnica. Amin. Vino, Doamne Iisuse!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*