Sfânta Liturghie fără credincioși este o mutilare a Trupului lui Hristos

Sfânta Liturghie fără credincioși este o mutilare a Trupului lui Hristos, Care a spus: “Pe cel care vine la Mine, nu îl voi scoate afară.” (Ioan 6, 37)

Sfinții Mucenici le mulțumesc prigonitorilor – Din viața Sfântului Haralambie:

Despre Hara­lambie a ajuns la urechile conducătorului cetății, Luchian, și a comandantului de armată Luciu, care l-au arestat pe sfânt și l-au dus să-l judece, însă el a mărturisit credința în Hristos, refuzând închinarea la idoli. În ciuda vârstei înaintate (sfântul avea 113 ani), aceștia l-au supus la tor­turi inimaginabile: i-au rupt trupul cu cârlige de fier și l-au jupuit de piele, în timp ce sfântul le mulțumea: „Vă mulțumesc, fraților, că strunjind trupul meu cel vechi și bătrân, m-ați înnoit, îm­bră­cându-mi sufletul cu haina cea nouă a sufe­rințelor pentru Hristos“.

Să iertăm toate pentru Înviere! Nouă ni se cere să răbdăm mult mai puțin… Putem oare?

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video-preot-amendat-de-politisti-cu-20-000-de-lei-pentru-un-parastas-in-curtea-bisericii–248991.html

Dumnezeu le dă foarte simplu soluția preoților rămași în sistem: îngrădirea de eretici și retragerea în catacombe. Mireasa lui Hristos, Biserica fuge în pustie, osebindu-se de eretici și sataniști. Altă soluție nu există. Jugul lui Hristos e ușor, El biruiește, trebuie doar să Îl chemăm în adevăr. Doamne ajută!

Armele noastre să fie blândețea, rugăciunea, neascultarea de diavol și unirea frățească de a ne întâlni și a căuta soluții de mărturisire, pe față sau de catacombă, pentru a fi împreună la Sfânta Liturghie. Măcar să încercăm.

Mai bine să binecuvintezi pe cei ce te prigonesc decât să fii prigonit. Nu fratele nostru este cel ce ne face rău, ci diavolul

Dacă ne vor prinde, să nu îi urâm, să le spunem că viața veșnică dăruită fiilor credincioși Bisericii lui Hristos e mai mare decât timpul limitat de bunăstare materială oferit de bănci și super-market, care continuă să rămână deschise. Să le vorbim așa cum a vorbit Hristos:

Poartă-te ca Hristos

Cu nădejdea că Hristos îi va preschimba pe cei puțin credincioși în propovăduitori ai Sfintelor Sale Patimi,

Ioana Bărboi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*