Despre Apocalipsă. Când va fi zidit templul lui Solomon?

US President Donald Trump visits the Western Wall, the site where Jews pray, in Jerusalem’s Old City on May 22, 2017. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN

Din omiliile Sfântului Ipolit, episcopul Romei, martirizat pentru credință la mijlocul veacului al doilea, am selectat două scurte fragmente. 

 

– Unul despre timpul în care vor propovădui Sfinții Prooroci Ilie și Enoh. Înainte de încoronarea lui Antihrist îl vor demasca pe înșelător și îi vor încuraja pe cei care vor să se mântuiască să nu primească pecetea pe mâna dreaptă sau pe frunte. Dumnezeu le va da putere Sfinților Prooroci Ilie și Enoh să nu fie vătămați timp de 3 ani și jumătate, perioadă în care creștinii greu încercați nu vor fi lipsiți de ajutor pentru a respinge înșelările lui Antihrist. După ce proorocii vor fi uciși, în cele din urmă tiranul își va primi pedeapsa și Hristos va veni întru Slava Sa.

 

„Si va intari fagaduinta la multi o saptamana, si in mijlocul saptamanii va inceta jertfa si turnarea, si in Biserica (Sfanta) va fi uraciunea pustiirilor, si pana la Sfarsitul vremii nu va inceta pustiirea” (Daniel 9, 27).

“Saptamana la care face referire profetul inseamna cei sapte ani care se vor derula la sfarsitul veacurilor. Cei doi profeti impreuna cu Ioan vor avea la dispozitie jumatate din aceasta saptamana de ani pentru a denunta in toata lumea stapanirea Antihristului. O mie doua sute saizeci de zile vor propovadui in lume. Imbracati in haine de par, adica in hainele cernite ale durerii si pocaintei.”

 

-Al doilea fragment este despre timpul în care va fi construit templul lui Solomon. Atenție, templul va fi zidit după ce Antihrist va fi încoronat împărat. Faptul că templul lui Solomon nu a fost încă ridicat nu înseamnă însă că vremurile apocaliptice nu au început… Templul lui Solomon va fi zidit în vremea în care va avea loc și  pecetluirea cu semnul fiarei.

 

“Ridicat la demnitatea imparateasca, va face razboi. Apoi va zidi templul Ierusalimului, pe care il va termina foarte repede si il va da iudeilor. Apoi se va arata atat de mandru, incat se va inalta deasupra a toate si a tuturor si va profera hule la adresa lui Dumnezeu, crezand ticalosul despre sine ca este imparat vesnic a toata lumea, neintelegand nenorocitul ca imparatia lui va fi desfiintata repede si ca il va cuprinde focul ce ii este pregatit lui si tuturor celor ce-l asculta si lucreaza pentru el.”

 

Citiți aici profeția Sfântului Ipolit al Romei despre Antihrist și sfârșitul lumii.

(Recomandăm articolul, nu și site-ul în general, ai cărui autori încurajează trădarea credinței prin pomenirea episcopilor ecumeniști)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*