2 Comments

 1. Atitudinea împotriva părintelui Visarion înnobilează pe cineva? Nimeni nu-i poate lua ceea ce i-a dat Dumnezeu. Hula împotriva Duhului Sfânt care sălășluiește în părintele Visarion este un păcat pe care unii vor să și-l asume.

  Sunt de acord să se discute punctual anumite greșeli pe care Dumnezeu a îngăduit să le facă pentru a se smeri.Se poate ca unele greșeli să le fi făcut în tinerețe…
  Dar cântarul e în mâna lui Dumnezeu, nu în mâna noastră!
  De unde știe un străin care dintre nevoitorii români este eretic sau înșelat și care nu? De unde știe acesta ce păcate i-a iertat Dumnezeu și cum îi apreciază faptele cele bune? Cugetarea unui străin cântărește mai mult decât mărturiile celor care l-au cunoscut? De ce vă arătați mușchii în fața celor adormiți și ignorați aspecte contemporane importante? Cu ce măsură judecăm cu aceea vom fi judecați. Cui îi convine ca Dumnezeu să-i socotească la judecată toate păcatele, chiar dacă a făcut pocăință pentru acestea?

  • Părintele Visarion Iugulescu nu a avut ortodoxie impecabilă. Greșelile sale nu sunt greșeli personale, ci erezii pentru care singura formă de pocăinţă este mărturisirea publică și lepădarea publică de aceste erezii.

   Sfântul Ioan Scărarul a zis:

   „Sfânta Biserică sobornicească îi primeşte pe eretici când ei dau anatemei fără făţărnicie erezia lor.!”

   Ereziile părintelui Visarion Iugulescu sunt vizibile oricui, în icoanele eretice pe care le-a pictat și în predicile sale.

   Părintele Visarion a spus și a pictat hule împotriva lui Dumnezeu.

   Ne bucurăm că vreți să discutați despre greșelile părintelui Visarion Iugulescu. Dumnezeu să vă lumineze să realizați că erezia este hulă împotriva Duhului Sfânt și avem datoria de a-i da pe față pe cei care spun astfel de învățături eretice.

   Sf. Cosma Etolianul (1779): ”Noi avem poruncă ce spune să anatematizăm pe oricine adaugă sau nu crede în ceva mic din cele pe care le-au legiut Părinții Bisericii noastre.”

   Sf. Ignatie al Antiohiei, purtătorul de Dumnezeu, scria în Epistola sa către Sf. Policarp al Smirnei: ”Tot cel ce se pronunță împotriva celor hotărâte, chiar dacă ar fi vrednic de crezare, chiar dacă ar posti, chiar dacă ar trăi în feciorie, chiar dacă ar face minuni, să-ți fie lup în piele de oaie, care lucrează stricarea oilor.”

   Bunul Dumnezeu să vă ajute să vă însuşiți cugetul Sfinților Părinți și să mărturisiți împotriva oricărei schimbări și inovații în credință, indiferent cine ar fi făcut-o. Ne bucurăm că ne-ați scris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*