Cu durere în inimă pentru cei care primesc învățături de la povățuitorii căzuți în erezie cum ar fi părintele Visarion Iugulescu

Sfinții Părinți spun foarte clar că dacă cineva încălcă dreapta credință doar in ceva mic, trebuie socotit lup in piele de oaie care lucrează moartea oilor.

Trebuie să avem mai multă durere unii pentru alții, chiar și pentru părintele Visarion Iugulescu, dar adevărul despre ereziile pe care le-a susținut trebuie spus. Ne va fi mai ușor dacă o vom face cu lacrimi și durere, suferind pentru o rudă de-a noastră care a căzut în erezie.

Nu toate alternativele la comunism sunt bune. Unii acceptă yoga în Biserică, ca părintele Ghelasie de la Frăsinei, dar acest lucru nu înseamnă că lucrarea părintelui Ghelasie e bună. Otrava reminiscențelor păgâne și erezia ne duc la întunecare. Părintele Ghelasie nu a întrerupt nici comuniunea cu ecumeniștii, dar am vrut să dau un exemplu care să arate că aprecierea peste măsură a unui duhovnic ne poate duce fără să ne dăm seama în vrăjmășie cu Dumnezeu.


Sf. Maxim Mărturisitorul zice că dragostea fără adevăr este mizantropie, ură față de oameni. Așadar mizantropii sunt ”iubiriștii ecumeniști căci împotrivindu-se Părinților, au rămas cu spurcăciunea sufletului necurățată.

Iar virtuțile, ostenelile lor, de vreme ce nu se nasc din Dreapta Credință, chiar dacă înaintea oamenilor se arată a fi plăcute, zice Sf. Maxim, totuși nu vor fi răsplătite de Dumnezeu întru Împărăția Sa ci doar în această viață, acestea devenind pricină de veșnică pierzare pentru toți cei care urmează astfel de pseudo-păstori, lupi în piei de oaie.

Cele două aliniate de mai sus sunt dintr-o scrisoare a părintelui Alipie din Sfântul Munte, care a avut un duhovnic vrednic de pomenire, Starețul Sava Capsaliotul, ce a întrerupt comuniunea cu ecumeniștii înțelegând până la capăt chemarea lui Hristos pentru a mărturisi întreg Adevărul, chiar dacă a trăit într-o vreme în care marea majoritate persistau în comuniune cu ierarhii ecumeniști ce erau pe față în comuniune de rugăciune cu ereticii papi, vrăjmășii și hulitorii Maicii Domnului și ai lui Dumnezeu.

Ne apropiem de sfârșitul veacurilor, să ieșim din erezie cu totul și să urmăm doar Sfinților Părinți.

Părintele Visarion Iugulescu a fost avertizat că greșește și de alți duhovnici români ca părintele Arsenie Papacioc, părintele Adrian Făgețeanu.

Dacă citim scrisoarea lui Gheron Sava despre înșelările și ereziile părintelui Visarion înțelegem că sunt lucruri grave, pe care le-a făcut, crezut și pictat. A încălcat învățătura Bisericii în aspecte foarte grave, nu mai există aici loc de scuza neștiinței.

Dumnezeu să vă ajute și să vă călăuzească pașii în căutarea Adevărului iar nouă tuturor să ne încălzească inimile cu dragoste jertfelnică, lacrimi și durerea inimii pentru aproapele nostru și pocăinţă nefățarnică pentru păcatele cele multe ca nisipul mării!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*