Mărturisirea de credință ortodoxă și îngrădire de panerezia ecumenistă a părintelui Xenofont Horga

Mărturisire de credință ortodoxă și îngrădire de panerezia ecumenistă

Înaltpreasfințite Teofan Svau, întâistătător al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

 

Subsemnatul Ioan Daniil Horga, născut în data de 2 februarie 1964, în satul Berchișești, județul Suceava, din părinții Nicolae și Olimpia Horga, am fost călugărit la mănăstirea Runc, județul Bacău, în data de 13 septembrie 2002, când am primit numele Xenofont, iar schima mare am primit-o de la arhimandritul Iustin Pârvu, la mănăstirea Petru Vodă, județul Neamț, în Postul Mare al anului 2004, având ca naș de schimnicie pe ieroschimonahul Varsanufie Moga și păstrând același nume de la călugărie, Xenofont.

La mănăstirea Petru Vodă am venit cu binecuvântarea Preasfințitului Eftimie al Romanului, preot fiind la parohia Chetriș, protopopiatul Bacău Nord, Eparhia Romanului. Am slujit ca preot (adică ieromonah și ieroschimonah) din anul 2002 până la sfârșitul lunii octombrie 2015, când am plecat în Sfântul Munte Athos.

În data de 1 septembrie 2016 eu m-am îngrădit de panerezia ecumenistă, la scurt timp după sinodul cretan eretic din iunie, 2016, după ce s-au îngrădit de erezie primii părinți din Moldova și v-au trimis scrisoarea acestora de îngrădire. Aș fi semnat-o și eu, însă nu îi cunoșteam așa de bine la acea vreme pe acei părinți, și am acționat cu răbdare, pentru a nu cădea nici în vreo schismă, în mod necugetat.

După data îngrădirii mele nu am mai participat la slujbe decât la mănăstirea Rădeni și apoi în celelalte locații ale celor îngrădiți de panerezia ecumenistă.

Dându-mi seama că la Judecată îmi va cere Hristos și răspuns clar referitor la modul în care m-am îngrădit de erezie, am purces la alcătuirea acestei Mărturisiri de credință ortodoxă, atât pentru mântuirea mea, cât și pentru a trage un semnal de alarmă, în nădejdea că și Înaltpreasfinția Voastră vă veți îngrădi de ecumenism, din iubire față de Hristos și de Biserica Lui.

Motivele pentru care m-am îngrădit de ecumenism se regăsesc în înseși acele documente pe care le-ați semnat în Creta (iunie, 2016), care sunt pline de erezii și pe care eu nu le pot accepta, căci mi-aș pierde cu siguranță mântuirea. În acest sens atașez aceste scrisori și două broșuri care au fost publicate de ortodocșii îngrădiți, în care sunt explicate pe larg și cu argumente ortodoxe căderile în erezie cuprinse în documentele primului sinod ecumenist (Creta, 2016), nădăjduind ca al doilea sinod eretic să nu mai fie niciodată în isoria Bisericii.

După îngrădirea de erezie niciodată nu am afirmat că în Biserica Ortodoxă nu ar mai fi har, că ereticii ecumeniști și-au pierdut automat preoția sau arhieria, ci am fost și rămân fiu al Bisericii Ortodoxe Române, întru totul fidel învățăturii Sfintelor Sinoade Ecumenice, întregii Sfintei Tradiții patristice și mă lepăd de orice credințe care sunt opuse Sfintei Ortodoxii. Pecetea mărturiei mele, bazată pe Canonul 15 al Sinodului I-II Constantinopol, din vremea Sfântului Fotie cel Mare, este că ceea ce și eu am făcut nu e altceva decât apărarea de schismă a Bisericii în colimvitra căreia am renăscut prin har și pe care o slujesc din toată inima. Vă doresc din toată inima să vă îngrădiți și Înaltpreasfinția voastră de ecumenism, astfel încât nimeni să nu vă mai poată numi pseudo-episcop, din pricina comuniunii nemijlocite pe care o aveți acum cu panerezia, conform Canonului sus-menționat.

 

Data: 1.03.2021

 

 

MĂRTURISIRE DE CREDINȚĂ ORTODOXĂ

 

 

Iată confirmarea de primire din partea Mitropoliei Moldovei:

 

 

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*