Bucuria mărturisirii Ortodoxiei: Părintele Cristian Călugăru s-a îngrădit de erezia ecumenistă încă din anul 2008, aplicând Canonul 15, I-II Constantinopol

Marturisire de credinta

Subsemnatul, Preot Cristian Calugaru, fost paroh al satului Crisan, Judetul Tulcea, marturisesc ca din data de 21 noiembrie 2008 m-am delimitat de erezia ecumenista din Biseria Ortodoxa Romana.

Data fiind situatia destul de dificila la acel moment, pentru astfel de decizii, adaug ca fiecare pas facut a fost sub stricta supraveghere si binecuvantare a Parintelui Arhimandrit Iustin Parvu.

Hristos a Inviat!

Sursa: https://prcristiancalugaru.wordpress.com/2021/05/06/marturisire-de-credinta/

 

Întreruperea comuniunii din motive de credință este stabilită de Canonul 15 de la Sinodul I-II din anul 861: “cei ce pentru oarecare eres osândit de Sfintele Soboare, sau de Sfinții Părinți se despart de împărtășirea cea către întâiul stătător al lor care predică eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia din pricina îngrădirii de sine de împărtășirea cu numitul episcop înainte de cercetarea Sinodicească, nu numai că nu sunt supuși certării canonice, ci și de cinstea cea cuvenită dreptslăvitorilor se vor învrednici, căci n-au osândit episcopi, ci mincinoși-episcopi și mincinoși-învățători; și n-au rupt unitatea Bisericii prin schismă, ci s-au silit [astfel] a izbăvi Biserica de schisme și dezbinări.” (vezi Pidalion).

Citiți și :

Întreruperea pomenirii ierarhilor ecumeniști la Sfintele Slujbe. De când e ecumenismul propovăduit cu capul desoperit în Biserică?

6 Comments

  1. Iertați, ,puteți spune unde slujește acum părintele Călugăru?în ce zona ? Întreb pt ca nu am auzit de dansul ..și ne poate fi de folos ,pt a participa la slujbă…mulțumesc mult.

  2. Daca se poate, va rog mult sa-mi trimiteti si mie un e-mail sau un numar de telefon la care poate fi gasit parintele Calugaru.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Să nu ne fie frică să cunoaștem adevărul… Părinții aghioriți ortodocși au adus vestea cea bună a întreruperii comuniunii cu erezia pe pământ românesc! – OrtodoxLogos
  2. Mărturisire de credință a Părintelui Cristian Călugăru, care s-a îngrădit de erezia ecumenistă în anul 2008 – OrtodoxLogos

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*