Părintele Antim a înțeles greșit, acuzându-l pe nedrept pe Gheron Sava Lavriotul. Să nu credem aceste acuzații. Gheron Sava spune despre iconomie ceea au spus și Sfinții Părinți, putem verifica

Doamne ajută!

Veștile sunt bune, Părintele Antim a vorbit cu ceilalți părinți îngrădiți de erezie și va participa la următoarea sinaxă.

Să ne rugăm pentru Părintele Antim, să înțeleagă că Gheron Sava Lavriotul și ceilalți Părinți Athoniți ortodocși, cu care este Gheron Sava este în același cuget, mărturisesc despre iconomie exact ceea ce au spus Sfinții Părinți și anume: că se poate face iconomie pentru o scurtă perioadă cu mirenii neîngrădiți de erezie.

Omilia lui Gheron Sava Lavriotul despre iconomia față de mirenii neîngrădiți de erezie

Să ne rugăm ca toți să cunoască adevărul.

Sfântul Apostol Pavel are un cuvânt frumos: “Căci eu sunt cel mai mic dintre apostoli, care nu sunt vrednic să mă numesc apostol, pentru că am prigonit Biserica lui Dumnezeu. Dar prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt; şi harul Lui care este în mine n-a fost în zadar, ci m-am ostenit mai mult decât ei toţi. Dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine.” (I Corinteni 15, 8-9)

De aici învățăm că important este să ne vedem greșelile și să ne îndreptăm!

Doamne ajută!

1 Comment

  1. Parintele Antim arunca cu acuzatii fara sa aduca si dovezile. Daca ar fi un duhovnic cu discernamant nu ar face asa ceva, dar se pare ca il copiaza pe ereticul Ciprian Staicu. Nu in ultimul rand , p Antim repeta botezul. Rebotezarea este schisma , insa p Antim nu pricepe acest lucru pentru ca nu stie teologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*