Gheron Sava Lavriotul: Am spus în trecut și spunem acest lucru și acum, că suntem împotriva acestei erezii a visarionismului

Înregistrare audio cu Gheron Sava Lavriotul și transcriptul în limba română (18 mai 2022) 

„Am spus în trecut și spunem acest lucru și acum, că suntem împotriva acestei erezii a visarionismului și am spus că ceea ce propovăduia părintele Visarion este erezie. Am fost foarte clari. Foarte mulți oameni pot vedea acest lucru. Am spus că nu avem probleme cu persoanele care se pocăiesc și care spun că nu mai urmează erezia lui Visarion Iugulescu. Am întrerupt comuniunea cu persoanele care sunt de acord cu erezia visarionistă, am întrerupt comuniunea cu acele persoane care nu cred că aceasta este o erezie. Am lămurit foarte clar acest lucru pentru toată lumea.

Cred că această problemă a visarionismului s-a rezolvat. Nu trebuie să vorbim din nou și din nou despre acest lucru. Suntem de acord cu ceilalți părinți care au spus că ceea ce propovăduia Visarion Iugulescu este erezie și suntem de acord că nu vrem să avem comuniune cu persoanele care acceptă această teorie, această învățătură a visarionismului. Cu persoanele care nu acceptă această învățătură eretică nu avem probleme.

Trebuie să îi ajutăm pe oameni să înțeleagă că nu este ortodox ceea ce a spus.

Lucrul cel mai important este că nu acceptăm această învățătură, bineînțeles că nu o acceptăm. Noi, părinții athoniți, am fost primii care am spus că această învățătură este erezie.”

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*