Părintele Antim Gâdioi a trecut la cele veșnice. A călăuzit monahi, monahii și mulți credincioși în lupta pentru apărarea Dreptei Credințe împotriva ereziei ecumeniste

Părintele Antim Gâdioi a trecut la cele veșnice!

Dumnezeu să-l ierte!

O înregistrare de anul acesta cu părintele Antim și Gheron Sava Lavriotul spre mărturisirea Dreptei Credințe

E o mare bucurie să ascultăm din nou această înregistrare cu Gheron Sava, cu părintele Marcu Prodromitul și cu părintele Antim și ucenicii Sfinției sale!

O atmosferă de dragoste, iertare, mărturisire a Dreptei Credințe și învățături vii despre viața duhovnicească, respectul, prețuirea și dragostea pe care le arătăm părinților pe care îi avem drept călăuze, străduindu-ne împreună să păstrăm Ortodoxia, Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți ai Bisericii noastre Ortodoxe!

La discuții au participat câțiva părinți și credincioși îngrădiți de erezia ecumenistă și i-au arătat părintelui Elpidie că Sfintele Canoane ale Sfintelor Sinoade Ecumenice ne cer să întrerupem comuniunea cu cei care propovăduiesc erezia in Biserică, să nu mai mergem la slujbele celor care pomenesc ierarhi eretici sau au comuniune cu ereticii. Părintele Antim a spus să facem ce au făcut Sfinții Părinți, Sfântul Marcu Evghenicul, Sfântul Maxim Mărturisitorul, Sfântul Grigorie Palama. Părintele Elpidie însă nu a înțeles.

Părintele Antim a ajutat mulți credincioși să se îngrădească de erezie:

2 noi Mărturisitoare Monahii: Teodora și Antonia de la Schitul Sfînta Treime – Podul Bulgarului (Buzău), alungate din mînăstirea lor pentru poziție anti-ecumenistă. Pe ele și pe surorile lor, Mărturisitoarele de la Văratec, Monahiile Grigoria, Evpraxia, Salomeea, Iuliana, Calinica, Xenia, Teodula, Teodosia, Fanuria, Leontia, Ecaterina, Filoteia și cu Rasofoara Iunia, să le pomenim la rugăciunile noastre, ca să avem și noi parte cu mărturisirea lor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*