Cuvânt de la Gheron Sava Lavriotul despre Părintele Antim

Acesta este mesajul Părintelui Sava, în urma unei convorbiri telefonice:

 

Atunci când am venit în România, în luna mai, anul acesta, am organizat împreună cu Părintele Antim o întâlnire cu Părintele Elpidie din Rodos. Eram în cele mai bune relații cu Părintele Antim când ne-am întâlnit atunci, în luna mai. De asemenea vreau ca oamenii din România să știe că nu este adevărat ceea ce spune Părintele Ciprian despre Părintele Antim, că urmărea să fie hirotonit episcop și să întemeieze o grupare schismatică, aceste lucruri sunt minciuni. Niciodată nu am discutat astfel de lucruri cu Părintele Ciprian. Este josnic ceea ce face Părintele Ciprian, chiar și acum, după ce Părintele Antim a trecut la cele veșnice.”

 

Atunci când Gheron Sava a venit în România, Părintele Antim a văzut că Părintele Sava, în omiliile și în conferințele Sfinției sale, vorbește din învățătura Sfinților Părinți și a Sfintelor Sinoade Ecumenice. În trecut apăruse pe internet un articol în care Părintele Antim își exprima neîncrederea cu privire la activitatea din prezent a Părintelui Sava, dar aceste neînțelegeri s-au rezolvat.

 

O înregistrare de anul acesta cu Părintele Antim și Gheron Sava Lavriotul spre mărturisirea Dreptei Credințe. A participat la această convorbire Părintele Elpidie din Rodos

E o mare bucurie să ascultăm din nou această înregistrare cu Gheron Sava, cu Părintele Marcu Prodromitul și cu Părintele Antim și ucenicii Sfinției sale!

Deși este împotriva vaccinării, Părintele Elpidie a rămas nepăsător față de lupta Sfinților Părinți pentru Dreapta Credință, neîngrădindu-se de erezie, nici înainte și nici după ce a avut loc această convorbire.