În scurt timp, nu va mai fi nicio nădejde de îndreptare pentru cei cuprinși de comuniune îndelungată cu erezia

„Nu ne luptăm nici pentru bani, nici pentru slavă, nici pentru alte bunuri pieritoare. Ne ținem neclintiți în luptă  doar pentru avuția noastră cea de obște, pentru comoara credinței sănătoase lăsate de Părinți…

Urechile celor simpli au fost amăgite și obișnuite cu înșelăciunea ereziei. Copiii cei mici din Biserică sunt deprinși cu învățături stricate. Botezurile sunt săvârșite de eretici, la fel și prohodirea celor adormiți, cercetarea suferinzilor, mângâierea celor întristați, sprijinirea celor în necazuri și ajutorările de tot felul, ca și săvârșirea Sfintelor Taine.

Prin toate acestea se naște o legătură cu ei în popor și ajung să fie cu toții într-un cuget, încât, în scurtă vreme, chiar de ni s-ar da o oarecare libertate, nu va mai fi nicio nădejde ca pe cei cuprinși de această înșelăciune îndelungată să-i mai putem întoarce la cunoștința adevărului.”

(Sf. Vasile cel Mare – Străjerii Ortodoxiei, p. 63)

 

Comuniunea cu erezia în imagini

Arhiepiscopul Longhin liturghisind cu Mitropolitul Onufrie:

 

Sfânta Liturghie în Ziua Patriarhului Chiril al Moscovei – în imagine: Mitropolitul Onufrie și Patriarhul Chiril:

4 Comments

 1. Dragii mei,

  Stim cu totii ca dincolo de cele vazute, exista o alta realitate, cea duhovniceasca, care este de fapt Adevarul care se intampla. Nu-L putem vedea pe El, decat cu inima curatita de patimi.
  Ce se intampla atunci cand preotul pomeneste ierarhul sau ?! Parintii Athoniti spun ca acel preot marturiseste unitatea credintei cu acel ierarh, dar si ascultarea fata de acela. Ei bine, daca ierarhul a cazut in erezie, lepadandu-se de Adevar si acceptand minciuna ca si credinta a lui, este limpede ca acel preot o sa-l urmeze, adica o sa marturisesca unitatea de credinta eretica cu a ierarhului si ascultarea fata de acela. Dar preotul facand acesta, impune erezia si tuturor credinciosilor care participa la liturgia respectiva ! Acestia sunt in acelasi duh cu preotul, daca accepta si ei lepadarea de Adevar, adica lepadarea de Hristos si de credinta cea dreapta in Adevar ! Duhurile necurate ale ereziei ataca toate sufletele din acea biserica. Sfantul Ciprian al Cartaginei spune ca rugaciunea lor este o insulta pentru Domnul Iisus Hristos, care nu poate fi parte din minciuna.
  Acum, dupa aproape 2 ani si jumatate de la pseudo-sinodul cretan, preotii si credinciosii care au pastrat comuniunea de credinta cu ereticii, sunt sanse extrem de mari ca sa fi devenit si ei eretici, la randul lor ! FEREASCA DUMNEZEU ! Tare m-as bucura sa NU am dreptate ! Tare m-as bucura sa mai aud ca au incetat pomenirea ereticului (ereticilor) cat mai multe parohii si/sau manastiri (ori schituri, ori chilii) !!! Sa dea Bunul Dumnezeu !
  Insa cu durere am constatat ca multi dintre cei care au ramas in comuniune de credinta u ereticii, deja au mintea sucita, nu te mai poti intelege cu ei. Ca sa va dau un exemplu, unora dintre acesia le-am tot spus ca este periculos pentru sufletele lor ca sa participe la slujbele unde-s pomeniti eretici, le-am aratat ce spun Sfintii Parinti si cum au intrerupt pomenirea Sfintii Parinti. Iar ei mi-au raspuns ca NU asculta ei de mine ! Asta au inteles ei, in loc sa inteleaga ca eu nu le ceream sa asculte de mine ci de Dumnezeu care vorbea prin gura Sfintilor Sai !

  Tare imi e teama ca nu-i mai putem ajuta decat cu rugaciunea ! Sa ne rugam pentru saracele sufletele lor, care sunt pe calea pierzarii ! Si sunt extrem de multe…

  DOAMNE MANTUIESTE-I CUM STII TU, CA TU ESTI DUMNEZEU CARE TOATE LE STII SI CARE TOATE LE POTI ! AMIN !

  • Spuneti.le sa citeasca din sfintii parinti ? Lucru mare daca macar unul singur se desteapta. Dumnezeu sa le vindece tuturor orbirea.

 2. Mai oameni buni,eu sant un amarat de om ,lucrez pe santier la lopata si nu am pregatire carurareasca daram vazut ca preotii nu au credinta,se imbraca civil , tunsi , fara barbasi nu se deosebesc de mireni. Nu spun asta sa-i osandesc dar nu ai ce intelege de la ei .

 3. ERETICILOR,POCAITI-VA!VAI DE CEL PRIN CARE VINE SMINTEALA!!!SACCSIV.MIHAI SILVIU CHIRILA,BUZA,IOVITA,GRIGORIE,ISCRU SUNT ERETICI,NU MAI ASCULTATI DE EI!UITATI CU CINE AU EI COMUNIUNE,CU ERETICII!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*