8 Comments

 1. Din pacate,Păr. Sava a abdicat de la linia dânsului de început…
  Spunea că,al nostru este doar a întrerupe comuniunea/pomenirea,fără a judeca/eticheta pe cineva.
  Spunea că nu ne putem substitui unui Sinod ,unei instanțe…

  Acuma a trecut şi de acele bariere…

  Acuma toți cei aflați în comuniune cu ecumeniştii sunt eretici.
  Iar dacă sunt eretici,sunt în afara Bisericii.Iar dacă sunt în afara Bisericii,li se aplică principiul vaselor comunicante…
  Trebuie să ai mare îndrăzneală să afirmi astfel de lucruri…,în condițiile în care nu te consideri o instanță sau Sinod.

  Părintele Evstratie,duhovnicul dânsului,spunea că principiul vaselor comunicante nu se aplică decât celor excomunicați,nu celor care se află în Biserică,chiar dacă sunt în erezie,dar nu excomunicați încă…
  Dar Păr. Sava,împreună cu Păr. Evghenie şi aici au căzut într-o extremă,afirmând că de fapt şi Pidalionul ar fi în greşeală,spunând că Sf.Nicodim Aghioritul ar greşi când ar afirma că dictonul patristic ,,dacă te rogi cu cel excomunicat,excomunicat eşti şi tu”,se referă la cei excomunicați.
  Pt. Părintele Sava,toți cei aflați în erezie,sunt excomunicați.Însă Pidalionul însuşi îl contrazice,căci acest lucru nu se poate produce până respectivii nu sunt supuşi judecății.

  Dar Păr. Sava nu se opreşte aici,ci continuă cu extremele,nerecunoscând nici Sfințenia unor Sfinți Părinți,(după cum reiese din această conferință),cum ar fi Sfântul Paisie,Sfântul Porfirie,Sf.Ier.Luca al Crimeii ori Sf.Ioan Maximovici…
  Ba şi Părinții Iustin Pârvu şi Arsenie Papacioc s-ar afla în greşeală şi nu ar fi mărturisitori…
  Păi în fond şi la urma urmei,cine e Părintele Sava ca să poată să facă astfel de afirmații…

  Din păcate,în felul acesta,lupta împotriva ecumenismului este dusă în derizoriu…
  Păcat…Unde s-a ajuns , de la protestul față de adunarea din Creta şi de la îngrădirea de erezie,prin întreruperea pomenirii,la o adevărată ruptură de Biserică,la reinterpretarea Pidalionului,la contrazicerea Sfinților,ba şi la negarea sfințeniei lor…
  Dumnezeu să ne miluiască!…

  • Termenul grecesc “koinonia” folosit în Canonul 15 înseamnă comuniune de rugăciune. Deci întrerupem comuniunea cu episcopii și clericii ecumeniști și cu toți cei aflați în comuniune cu ei. Așa se aplică în mod corect Canonul 15. Părintele Sava urmează linia Sfinților Părinți și vine cu dovezi din viața și scrierile Sfinților Părinți de la Sfintele Sinoade Ecumenice. Sfântul Maxim Mărturisitorul, Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Atanasie cel Mare au întrerupt comuniunea cu toți cei aflați în comuniune de rugăciune cu ereticii. De aceea au fost prigoniți

  • ghe

   Sincer comentariul dvs este foarte ambiguu. Ce teorie sustineti de fapt? sa ne rugam impreuna cu ecumenistii? Este un adevar ca parintii Iustin Parvu, Arsenie Papacioc etc au murit in comuniune cu ereticii ecumenisti? Da sau nu? restul este can can…

 2. Mulțumim. În sfârșit o înregistrare întreagă! Și la timp! Nu știu întrebările către m. Sava dacă au ajuns toate?
  Îi multumim pr. Andrei C. că ne-a atenționat apăsat, chiar foarte apăsat la ultima predică că trebuie să ne străduim mai mult pentru unitate.Mă întreb de ce nu a avut tot atâta îndrăzneală și în trecut cu derapajele și dezbinările clerului..avea de unde alege: de la P.Claudiu la P.Ciprian, de la rebotezări la excesul de zel al acriviei fără socotință..
  Foarte utilă ultima omilie a m.Sava. Ne arată că oricâte neânțelegeri ar fi între noi datorită babiloniei actuale și a înșelărilor, unirea între noi se menține: prin Sf. Taine. Doamne ajută!

 3. Dragi Parinti Athoniti, multumim pentru efortul dvs. in primul rand pe care l-ati facut de a organiza Conferintele atat la Bucuresti cat si la Targu-Frumos dar si pentru noutatile legate de erezie si ingradirea de erezie. In Conferinta din Mai anul acesta am trimis niste intrebari legate de vaccin dar probabil ca nu au ajuns la dvs. si as fi fost incantat daca mi-ati fi raspuns chiar daca pentru dvs. intrebarile mele sunt puerile.
  In primul rand am fost foarte surprins ca am auzit informatii pe care nu le stiam si care m-au bulversat totodata. Legat de Cuviosul Paisie Aghioratul in ce priveste partea de credinta nu stiam ca Sf. Paisie a reluat pomenirea ereticilor si ca s-a impartasit la ecumenisti. In anul 1991 a venit pe scaunul patriarhal Bartolomeu, cel mai mare tradator al Ortodoxiei iar in anul 1994 Sf. Paisie s-a dus la Domnul, deci Sf. Paisie a fost canonizat de catre ereticul Bartolomeu care pe atunci inca nu era declarata erezia oficial. Nu stiam ca Sf. Paisie Aghioratul a spus ‘’ca a fost cea mai buna alegere, ca a fost ales Patriarh Bartolomeu’’. A fost bine pusa intrebarea, daca Sf. Paisie a avut darul proorociei cu vaccinul si aceasta chiar s-a intamplat, cum de nu a avut darul proorociei cu ereticul Bartolomeu si cu Sinodul talharesc din Creta? Adica sa ne fi spus ca Bartolomeu va trada credinta ortodoxa si ca se va uni cu ereticii si sa ne fi anuntat si despre Sinodul talharesc din Creta. Ori acest lucru, la un om cu darul proorociei nu s-a intamplat constant. Oare de ce?
  Sigur ca noi nu cunoatem mai bine viata acestor duhovnici, decat Parintii Athoniti care pe unii i-au cunoscut personal si auzit mai multe lucruri despre ei. In plus Parintii Athoniti au cartile pe care noi nu le avem si multe dintre cartile noastre sunt modificate in ce priveste partea de dreapta credinta.
  Tin sa-i dau dreptate Pr. Sava cand a afirmat ca multi duhvnici pe care noi i-am cunoscut si am fost impresionati de viata lor duhvniceasca dar multi dintre ei au cohetat mai departe cu erezia si nu au aplicat Sf. Canoane si ingradirea de erezie.
  Exista o filmare pe internet in care la aniversarea zilei Pr. Cleopa se intalnesc cei mai mari tradatori ai credintei ortodoxe si anume Patriarhul Bartolomeu al Greciei, Patriarhul Teoctist al Romaniei, Daniel Ciubotea actualul Patriarh (pe atunci avea alta functie), Episcopul Ifetimie si alti episcopi tradatori ai credintei ortodoxe si care au luat binecuvantare de la Pr. Cleopa. Ma intreb si eu cum de Pr. Cleopa i-a acceptat in jurul lui, pe acesti tradatori, mai ales stiind ca pe vremea aceea Patriarul Teoctist l-a invitat in tara pe Papa Ioan Paul al doilea, un eretic si dusman al Ortodoxiei si nu numai ca l-a invitat, ci s-au inchinat ereticului cu episcopii si preotii din jurul lor. Oare nu trebuia luata atitudinea cuvenita public si anuntata turma?
  Stiti ce a declarat ereticul Papa Ioan Paul al doilea cand a venit la noi in tara ca ‘’ca aici se afla gradina Maicii Domnului’’ de la el se afla aceasta expresie care a ramas si in ziua de astazi si oamenii simpli si politicienii o folosesc si astazi si au adormit pe o ureche si am devenit delasatori in ale credintei si nepasatori, cum ca am avea noi ceva deosebit fata de altii. Defapt aceasta a fost o capcana intinsa de vrajmasul Papa Ioan Paul al doilea pe care l-au invitat si i s-au inchinat tradatorii care se afla si astazi la conducerea BOR.
  Mai avem in zilele noastre asa zisi prooroci, precum Pr. Elpidie, care tot ce viseaza noaptea spune ziua dar se fereste de cuvantul ‘’erezie’’, de Sf. Canoane si de Invatatura Sfintilor Parinti si de de Sinodul talharesc din Creta care nu a proorocit nimic.
  Este adevarat ca noi care nu stiam aceste detalii foarte importante despre dreapta credinta nu acceptam asa repede dintr-odata ca anumiti duhovnici sau altii canonizati Sfinti sa auzim ca au cohetat cu erezia si ca chiar daca au marturisit prin vorbe dar prin fapte nu au facut-o. Asa cum a spus Sf. Apostol Pavel ‘’Credinta fara fapte este moarta’’, deci degeaba marturisim cu vorbele dar cu faptele noastre ne lepadam de ceea ce marturisim.
  Avem multi duhovnici cu o viata ascetica, duhvniceasca si nimeni nu contesta viata lor la care multi dintre noi cu siguranta nu vom ajunge, ca ei au ajutat foarte multa lume dar in ce priveste dreapta credinta multi dintre ei au marturisit-o prin vorbe dar nu si prin fapte, adica nu au oprit pomenirea patriarhului, episcopului la acea vreme si nici nu au initiat un Sinod in care sa condamne ereticii si erezia, pentru ca atunci se putea si avea si cine sa o faca. Nu este de mirare cand ereticii din conducerea BOR vor canoniza si la noi pe unii duhvnici peste cativa ani, la care in ce priveste dreapta credinta nu au fost intocmai cu Sf. Canoane si cu Invatatura Sf. Parinti.
  Noi trebuie sa privim Adevarul asa cum este el si nu asa cum credem noi, sigur ca sunt multe voci care nu accepta acest lucru dar puneti-va in situatia celor care se duc la preotii cazuti in erezie; accepta ei usor cand noi marturisim dreapta credinta ca sa se ingradeasca de erezie si sa nu mai mearga la preotii eretici? Vedeti ce lupta ei nu accepta usor acest lucru, asa si noi acuma nu acceptam asa usor sa auzim ca anumiti duhovnici sau Sfinti canonizati tot de catre cei cazuti in erezie nu au respectat Sf. Canoane si Invatatura Sfintilor Parinti.
  Un lucru ma nelinistete si imi pun tot felul de intrebari cu privire la vaccin, care aici tin sa dau dreptate ce a spus Cuviosul Paisie Aghioratul, ca vaccinul inseamna pecetluire. La Conferinta de la Targu Frumos ati afirmat ca vaccinul nu este pecetluire dar nu ati adus argumente care sa ma faca sa cred acest lucru si nu stiu de ce aceasta tema evitati sa o discutati, cand defapt ar trebui sa fie pe primul loc, pentru ca este actuala si face victime printre semenii nostri.
  De ce sa marturisim numai despre dreapta credinta si ingradirea de erezie dar despre vaccin sa nu vorbim? Care ar fi motivul? Stiti cum este din erezie, prin pocainta te mai poti intoarce la dreapta credinta dar daca esti vaccinat cu nanocipuri, grafen si tot felul de substante dracesti, cum te mai poti intoarce? Vaccinatii sunt marcati, au primit un numar si se gasesc in computer, nu numai in computerul nostru, ci cel de la Bruxelles care se numeste Fiara din Apocalipsa. Ma asteptam ca la Conferinta sa vorbiti in primul rand despre vaccin, ca oamenii sa nu mai accepte vaccinul sub nici o forma. Cum trebuie sa convetuiasca un vaccinat cu celalalt nevaccinat intr-o familie mai ales cand sunt sot si sotie? Mai au ei voie sa convetuiasca intim impreuna cand vaccinatul poate transmite atat prin saliva cat si prin sex produsele vaccinului? De ce mortii vaccinati au rams cu adresa MAC, un numar de identificare care corespunde cu aplicatia Bluetooth de pe telefon? Ma asteptam sa anuntati ca produsele vaccinului se pot transmite si prin transfuzie de sange, atunci cand mergi la spital si trebuie sa faci operatie, toate aceste lucruri eu gasesc ca sunt importante si trebuiau discutate, nu evitate. Au ajuns oamenii de stiinta si specialistii sa spuna ca vaccinarea ar avea legatura si cu pecetea Antihristului dar unii preoti nu recunosc lucrul asta. Bineinteles ca noi trebuie sa mergem dupa Sfintii Parinti dar tind sa cred ca si unii medicii specialisti au dreptate in ceea ce priveste vaccinul.
  Eu gasesc de cuviinta ca si clericii nostri sa discute si sa atraga atentia asupra flagelului acesta al vaccinarii, care face ravagii si oamenii sa fie informati nu numai din sursele media, ci mai ales din cele duhovnicesti.
  Am speranta ca la urmatoarea Conferinta sa ne vorbtiti si de spre aceasta tema a vaccinarii cu argumente ca sa putem intelege si noi.

  Doamne ajuta!

  • Doamne ajută!

   Mulțumim pentru cele scrise.

   Am transmis întrebările dumneavoastră părinților athoniți la coferința de la București, dar nu a fost timp. Le-am transmis și organizatorilor conferinței de la Târgu Frumos. (Organizatorii ne-au spus să ștergem de pe internet înregistrarea conferinței de la Târgu Frumos, dar am păstrat totuși înregistrarea pe un cont de rumble, deoarece considerăm că trebuie să ajungă cuvântul părintelui Sava la toți cei care își doresc. Părintele Sava se ostenește foarte mult și bate mulți kilometri pentru noi toți).

   Conferința de la Târgu Frumos se poate accesa aici:
   https://rumble.com/v1kz173-conferin-gheron-sava-lavriotul-trgu-frumos-17-septembrie-2022.html

   Întrebările despre vaccinuri au fost prezentate foarte succint: 1. Considerați vaccinul începutul pecetluirii? 2. Se pot elimina prin Sfânta Împărtășanie nano-particulele conținute de vaccinuri și grafenul?

   La prima întrebare, părintele Sava a răspuns că vaccinul este lepădare de credință și din start nu trebuie accepat. Părintele Sava a spus că este un lucru interzis creștinilor și că nu ar trebui să punem asfel de întrebări (în sensul că nu poate nimeni găsi vreo scuză pentru a primi vaccinul cu pretextul că acesta nu este pecetea). Din start vaccinul este inacceptabil. La a doua întrebare, părintele Sava a răspuns că prin pocăință și Sfânta Împărtășanie pleacă păcatul și acest lucru este important. Dacă vă aduceți aminte, la conferința de la București din data de 6 mai 2022, părintele Sava a răspuns că oricine are dreptul la pocăință. Și diavolul are dreptul să facă pocăință, dar nu își doește, refuză. De aceea, și persoanele care vor primi pecetea lui antihrist vor avea dreptul să facă pocăință, dar vor fi atât de înrăite încât vor refuza pocăința. Acceptarea peceții lui Antihrist pe mână sau pe frunte va veni ca o consecință a lipsei de pocăință, a înrăirii oamenilor. Acest lucru nu înseamnă că nu vor mai avea posibilitatea să se pocăiască, dar nu își vor dori să se pocăiască.

   Puteți să îi scrieți în limba engleză părintelui Sava la adresa: geron.savvas.lavriotis@outlook.com și îi puteți cere și numărul de telefon. Părintele Sava le răspunde celor care îl caută, pe numărul său de telefon are și un cont pentru aplicația Viber.

 4. Doamne ajuta!

  Nu inteleg de ce a fost stearsa postarea cu Conferinta de la Targu Frumos dar bine ca o gasim pe Rumble.
  Multumesc foarte mult pentru raspuns dar si pentru adresa de e-mail a Pr. Gheron Sava!

  Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*