Patriarhul legitim Irineu al Ierusalimului a trecut la cele veșnice. A fost ținut închis, prigonit de ierarhia coruptă ecumenistă, pentru ca oamenii să nu afle situația sa

Patriarhul Irineu al Ierusalimului a trecut la cele veșnice marți, 10 ianuarie 2023. Conform basilica.ro, anunțul a fost făcut marți dimineață de arhimandritul Timotei Iliakis și preluat de mai multe publicații grecești. Patriarhul legitim, Irineu al Ierusalimului se confrunta de ani de zile cu probleme grave de sănătate și era internat la spitalul Henry Dunant din Atena.

Patriarhul legitim Irineu a trecut la cele veșnice după ani în care a fost ținut ascuns. Îndepărtat pe nedrept, nu a vrut să părăsească Sfintele locuri

A făgăduit să păzească Sfintele Locuri, iar ecumeniștii l-au sechestrat, pentru a nu putea să vorbească cu oamenii despre nedreptatea pe care a suferit-o din partea unei ierarhii corupte, aservită unor organizații globaliste oculte.

Dumnezeu să-l ierte!

Interviu cu Preafericitul Irineu,  Patriarhul legitim al Ierusalimului, despre motivele pentru care a fost îndepărtat și prigonit:

În locul patriarhului legitim Irineu al Ierusalimului, funcționează din anul 2005 Teofil al III-lea.

ActaDiurna sesizează, conform wikipedia: „Ca fapt divers, patriarhul Teofil este vărul fostului director al CIA şi s-a întâlnit şi cu fostul secretar de Stat american Condoleeza Rice [precum Patr. Ec. Bartolomeu cu HillaryClinton!].” ActaDiurna observă că Interviul excepțional din 2015 cu Patriarhul întemnițat Irineu al Ierusalimului, inserat în articol, a fost publicat pe youtube de abia în noiembrie 2016, la mult peste un an de la realizare.

Patriarhul Irineu a condamnat ecumenismul ca erezie și a scris o Epistolă în care a vorbit împotriva Sinodului tâlhăresc și eretic din Creta 

La 20 iunie 2015, Patriarhul legitim al Ierusalimului, Irineu I, fiind în stare de arest în Ierusalim s-a adresat către „toată pleroma dreptslăvitoare a Ortodoxiei Universale” cu o Epistolă prin care a condamnat ecumenismul ca erezie, iar Sinodul Pan-ortodox planificat pentru anul 2016 l-a declarat „lipsit de har şi scârbos în faţa lui Dumnezeu”.

După cum e menţionat în Epistola Patriarhului legitim al Ierusalimului, Irineu, „Ecumenismul este un mozaic compus din erezii şi schisme. Ecumenismul este erezie. E o întreagă colecţie plină de toate ereziile şi pervertirile de credinţă, fiindcă ecumenismul adună şi uneşte într-un tot întreg pe toţi: de la cei care stau în Adevăr până la eretici, îi aderă la sine pe demult căzuţii şi pervertiţii în propria credinţă schismatici, chiar şi pe păgâni.”

În mesajul său Patriarhul Irineu îndeamnă: „Ca niciodată, la această etapă decisivă, întâistătătorii Bisericii, episcopii puşi şi chemaţi de Dumnezeu pentru apărarea credinţei, trebuie să adopte atitudinea mărturisitoare a Sfinţilor Părinţi în apărarea Ortodoxiei faţă de cei care o vând şi o supun pe placul lumii acesteia care zace în rău”.

 

Vedeți mai mult în articolul:

Patriarhul legitim, anti-ecumenist și anti-LGBT, Irineu al Ierusalimului este sechestrat în chilia lui de 14 ani

Ierarhia oficială ecumenistă își schimbă puțin atitudinea, abia în ultimii ani, după ce patriarhul Irineu al Ierusalimului i-a scris președintelui Republicii Elene și Primului Ministru despre situația sa…

În aceste condiții, în 2019, după ce l-au prigonit și sechestrat timp de 14 ani, ierarhii ecumeniști au declarat că anulează caterisirea nedreaptă (deci oricum nevalabilă în tot acest timp) a patriarhului Irineu al Ierusalimului.

Romfea.gr (via https://theodosie.ro/2019/07/26/patriarhul-irineu-reabilitat-arhiereu/) relatează că, sub președinția Patriarhului Teofil, a fost ridicată caterisirea PF Irineu și a fost reașezat în Arhierie ca Patriarh anterior (proin) al Ierusalimului.

Decizia aceasta vine la puține ore după anunțul public exclusiv al Agenției de știri bisericești Romfea.gr, în care Patriarhul anterior Irineu vorbește într-o epistolă către Președintele Republicii (Elene) și către Primul Ministru despre situația lui.

Este demn de notat că imediat după anunțul public de pe Romfea.gr, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și a toată Grecia a primit cererea ex-Patriarhului Irineu ca să fie mutat în Centrul de Geriatrie din Dilesi.

În final, unele informații ale Romfea.gr menționează că Ministerul de Externe deja a luat legătura cu familia ex-Patriarhului, unde s-a dat o soluționare pe tema primirii pașaportului său. (Într-o primă fază, Consulatul grecesc din Israel nu a primit scrisoarea Patriarhului Irineu pentru că era semnată în calitate de Patriarh, nu ca simplu mirean. Apoi o nepoată a sa a dus această scrisoare în Atena și a găsit amabilitate acolo. Se pare că avea nevoie de ajutor, nefiind asigurat medical, iar pașaportul i-a fost reținut.)

Romfea.gr

În 2019, pe motiv de boală, Patriarhul Irineu a fost scos din chilia unde era izolat și i s-a permis accesul la tratament.

Patriarhul_Irineu_al_Ierusalimului_arestat

 

Despre mărturisire, împotriva ereziilor, vedeți și:

Sfântul Grigorie, din cauza cugetelor eretice ale Patriarhului Ioannis Kalekas, a întrerupt pomenirea acestuia

Întreruperea pomenirii ierarhilor ecumeniști la Sfintele Slujbe. De când e ecumenismul propovăduit cu capul desoperit în Biserică?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*