Scrisoare de la Gheron Sava Lavriotul despre preoția validă a Părintelui Cristian Ionuț Călugăru

 

”Conform Canonului 33 Apostolic avem datoria să cercetăm fiecare preot care vrea să intre în comuniune cu noi, dacă este ortodox și dacă preoția lui este canonică. De aceea, la Sinaxa care a avut loc la Prilog, la Mănăstirea Părintelui Antonie, toți Părinții am decis că Părintele Cristian va cere un document oficial de la Episcopie care să clarifice motivul pentru care Părintele Cristian a fost caterisit, când a avut loc caterisirea și dacă a fost chemat la judecată în consistoriu.

Conform documentului oficial nr. 663 din 15 martie 2023 emis de către Episcopia Tulcii, se menționează că Părintele Cristian a fost caterisit din cauză că a renunțat la preoție, ceea ce Părintele Cristian nu a făcut niciodată. Prin urmare, conform acestui fapt este foarte clar că nu este validă caterisirea sa. Aș putea spune multe alte lucruri pentru a dovedi că ACEASTĂ CATERISIRE NU ESTE VALIDĂ, dar acest lucru este de ajuns.”

Cu stimă,

Gheron Sava Lavriotul

”P.S.:

Vreau să mai adaug că aceasta nu este doar părerea mea, dar și a multor altor Părinți cu care am discutat și care au spus același lucru. Astfel, îl consider pe Părintele Cristian preot, având preoție VALIDĂ și AM COMUNIUNE TOTALĂ cu el. Și cred că este un mărturisitor al Credinței, deoarece a fost primul care a întrerupt comuniunea cu ereticii ecumeniști.”

Gheron Sava Lavriotul

4 mai 2023

Sursa: romanortodox.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*